Altın Baklava Film Akademisi

III. Altın Baklava Film Festivali

3. Altın Baklava Film Festivali ise renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye genelinden 286 farklı film ile katılan üniversite öğrencilerinin, “Kurmaca” ve “Belgesel” kategorilerinde hazırladığı filmler jüri tarafından ayrı ayrı incelendi. Jüri başkanlığını Yeşilçam’ın Efsane Oyuncusu Hülya Koçyiğit’inyaptığı, son günlerin sevilerek izlenen Diriliş Ertuğruldizisinin baş rol oyuncusu Engin Altan Düzyatanve Vizontele, Gora, Aşk Tesadüfleri Severgibi birçok filmin yönetmeni olan Ömer Faruk Sorak’ınjuri üyeliğini yaptıkları festivalde, her iki kategoriden dereceye giren ilk üç film jüri tarafından ödüllendirildi.

7 Film Ödüle Layık Görüldü

Üniversite öğrencileri tarafından hazırlanan 286 filmin yarışa katıldığı 3. Altın Baklava Film Festivalinde, 13 yarı finalist arasından 6 kurmaca, 7 belgesel dalında finale kalan filmler, jüri tarafından değerlendirildi. Değerlendirilen filmlerden 4 kurmaca, 3 belgesel film finale çıkmaya hak kazandı. İki kategoride filmin yarıştığı gecede 3 belgesel film, 4 kurmaca film olmak üzere toplam 7 film ödül aldı.

KURMACA KATEGORİSİNDE

En iyi kurmaca film ödülü, yönetmenliğini Rıdvan Yavuz’un yaptığı “KUYU

En iyi 2. kurmaca film ödülün,; yönetmenliğini Ömer Faruk Özmen’in yaptığı “BEYOĞLU SİNEMASI”

En iyi 3. kurmaca film ödülünü ise iki film ve yönetmen paylaştı; yönetmenliğini Mahmut Gülkanat’ın yaptığı “BİRİNCİ TEKİL ŞAHIS” ve Süleyman Demirel’in yaptığı “ASFALT”